Dječji tjedan 2024.

Pod motom “Ljubav djeci prije svega”, od 7. do 13. listopada 2024. godine održan je još jedan Dječji tjedan. U našem vrtiću Dječji tjedan obilježili smo raznim događanjima i aktivnostima, a što smo sve radili, pročitajte i pogledajte u nastavku.

Tjedan smo započeli druženjem u parku u organizaciji DND-a Zlatar. Nakon predavanja policijskih službenika iz PP Zlatar Bistrica, “Ribice” su sudjelovale u sportskim igrama u parku, a “Vrapčići” su prošetali gradom te odraslima dijelili poruke u kojima su im poručili što bi oni mogli činiti za ljepšu budućnost djece.

U utorak je gđa. Anita Borošak Tadić, mag.sanit.ing. ispred ZZJZ-a održala za djecu edukativnu radionicu o zdravoj prehrani. Djeca su učila o zdravim i nezdravim namirnicama, zašto treba izbjegavati hranu s puno soli te o važnosti svakodnevne tjelovježbe.

U srijedu nam je u goste stiglo kazalište “Produkcija Z” sa svojom predstavom “Veliko putovanje maloga puža” u kojoj su djeca kroz zanimljivu priču i pjesme učila o godišnjim dobima.

U četvrtak su “Vrapčići” u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba (1. listopad) posjetili Dom za starije “Orhideja Vita”. Djeca su uz pjesmu i ples razveselila korisnike doma, a kasnije su uživala u zajedničkom druženju.

Dječji tjedan završili smo na najljepši način, predstavom “Crvenkapica”, koju su za prijatelje iz vrtića izvela djeca iz skupine “Vrapčići”.

Jelovnik