Humanitarna akcija “Za obrok i znanje kroz malo odricanje”


Dječji vrtić i jaslice Zlatarsko zlato u ovom korizmenom vremenu uključio se u humanitarnu akciju „Za obrok i znanje kroz malo odricanje“ koju provodi humanitarna međunarodna organizacija „Marijini obroci“. Akcija se provodila s ciljem prikupljanja sredstava za školovanje i prehranu djece iz Benina. Organizacija „Marijini obroci“ djeluje u nekoliko zemalja širom svijeta, a za samo 22 eura jednom djetetu osigurava se godinu dana topli obrok u školi.

Naše odgojiteljice i stručni tim, zajedno s djecom, izrađivali su prigodne uskršnje dekoracije. U provođenje humanitarne akcije uključili su se i roditelji koji su donacijom repromaterijala omogućili izradu preko 180 komada različitih ukrasa. Ova humanitarna akcija bila je sjajan način za uključivanje djece u kreativne likovne radionice, poticanje na razmišljanje, uočavanje sličnosti i razlika među društvima te razvijanje empatije. Djeca su kroz ovu akciju naučila da i najmanje dobro djelo može učiniti veliku razliku u životu drugih ljudi.

Izložba radova održala se u srijedu, 29. ožujka od 14 do 17 sati, gdje su svi zainteresirani sugrađani mogli razgledati radove, iste ponijeti kući i prema vlastitim mogućnostima donirati novčana sredstva. U humanitarnoj akciji prikupljeno je ukupno 587,10 eura, čime je omogućeno cjelogodišnje obrazovanje i dnevni obrok za 26 djece.

Smatramo ovu akciju  vrlo uspješnom te se još jednom zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili i sudjelovali u njoj. Hvala!

Napisale: Lana Pepelko, logopedinja i Tihana Mauhar, psihologinja

Jelovnik