Logopedska čekaonica

Unatrag nekoliko godina, broj djece s komunikacijskim i/ili jezično-govornim teškoćama je u znatnom porastu. Sukladno tome sve je veća potreba i za uključivanjem djece u individualnu logopedsku terapiju. Međutim, obzirom na nedostatak logopeda u sustavu predškolskog i školskog obrazovanja, stvaraju se sve duže liste čekanja za logopedsku terapiju. Osim toga, djeca ne dobivaju potrebnu podršku, a roditelji se osjećaju bespomoćno.

Vodeći se tom mišlju, skupina logopedinja i studentica logopedije iz Krapinsko- zagorske županije osmislila je „Logopedsku čekaonicu“- digitalni prostor za pomoć i podršku djeci koja su na listi čekanja za uključivanje u logopedsku terapiju. Ovaj projekt financiran je iz EU fondova, a omogućuje djeci i roditeljima pristup na besplatne online sadržaje za poticanje komunikacijskog i jezično-govornog razvoja kod kuće. Unutar komunikacijske aplikacije Class Dojo stvorena su četiri razreda (Izgovor i slušanje; Jezični razvoj; Predvještine čitanja, pisanja i matematike; Komunikacija) koja sadrže radne listove, igre i zadatke koje roditelji mogu vježbati s djecom kod kuće.

Za dodatne informacije o projektu ili uključivanje u „Logopedsku čekaonicu“, obratite se putem e-mail adresa logocekaonica@gmail.com ili logoped.zlatar@gmail.com .

Jelovnik