Maškare

Najveseliji utorak u veljači zasigurno je onaj fašnički. Jedini je to dan u godini kada se u vrtiću okupi neobično društvo vila, vještica, superheroja, princeza i policajaca, a ove godine našao se tu i jedan Spužva Bob Skockani. Dan je to ispunjen smijehom, pjesmom, plesom, šarenilom i naravno, jako dobrom zabavom.

Kao i prethodnih godina i ovog puta sudjelovali smo u fašničkoj povorci prema Parku hrvatske mladeži gdje je održan Dječji fašnik v Zlataru. Tamo su, po prvi put, u natjecateljskom dijelu programa sudjelovala i djeca iz našeg vrtića. „Vrapčići“ su se maskirali u čarobnjake te svojom izvedbom pjesme „Kako se kuha vještičja juha“ očarali publiku i osvojili 5. mjesto u kategoriji grupna maska. Djeca iz skupine „Leptirići“, kao slatki kolačići otpjevali su pjesmu „Šubi dubi“, a za svoj nastup nagrađeni su 4. mjestom. „Ribice“ maskirane u figurice iz igre „Čovječe, ne ljuti se“ pjevajući „Hoki poki“ rasplesale su posjetitelje u parku i stručni žiri koji ih je nagradio 2. mjestom.

Zahvaljujemo roditeljima na suradnji i donaciji potrošnog materijala za izradu kostima. Iznimno smo ponosni na našu djecu i kreativne odgojiteljice koje su same izradile sve maske te s veseljem iščekujemo novi fašnik dogodine.

Tekst napisala: Lana Pepelko Topljak, logopedinja

Video montirala: Tihana Mauhar, psihologinja

Jelovnik