Posjet Gradskoj knjižnici Zlatar

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige vrtić je ostvario suradnju s Gradskom knjižnicom Zlatar. Našu mlađu vrtićku skupinu “Zečiće” posjetila je knjižničarka, gospođa Lovorka Puklin, i ispričala im je priču o Medi koji se volio grliti. Na kraju priče Zečići su se odlučili zagrliti, a dobili su i domaću zadaću – zagrliti taj dan barem jednu osobu kod kuće!

Djeca iz odgojno obrazovne skupine “Ribice” posjetila su Gradsku knjižnicu u četvrtak, 23. studenog. Vrlo su znatiželjno slušali priču o medi koji se volio grliti, crtali su šumu u kojoj je medo živio, a jako ih je razveselilo što su se na kraju mogli poigrati igračkama iz knjižnice. Za tetu Lolu, kao zahvalu za sve divne priče, djeca su izradila predivnu slikovnicu ‘Kiša’.


Leptirići su posjetili Gradsku knjižnicu u petak, 17. studenog. Gospođe Danijela Gluhak i Lovorka Puklin pročitale su im slikovnicu “Nađi svoju sreću”. Djeca su vrlo pažljivo slušala priču, a svoje dojmove o pročitanom izrazila su kroz likovne radove. Na pitanje “Što je za vas sreća”?, Leptirići su zaključili da, uz prijatelje, cvijeće i životinje, obitelj je sreća najveća!!!

Predškolska skupina “Vrapčići” posjetila je knjižnicu u utorak, 21. studenog. Tamo su ih srdačno i veselo dočekale nama već dobro poznate tete knjižničarke, Lovorka i Danijela. Kada su se svi udobno smjestili, teta Lola krenula je s pripovijedanjem priče “Poljubac u ruci”. Djeca su s velikom pažnjom i zanimanjem slušala priču i rado sudjelovala u razgovoru nakon priče, a potom su dojmove prenijeli i na papir crtajući poljubac za nekog veoma važnog u njihovu životu. U svoje crteže sva su djeca uložila mnogo truda te smo naše radove ostavili izložene u knjižnici kako bi ih i drugi posjetitelji mogli vidjeti. Pred kraj posjete djeca su imala vrijeme za slobodnu igru, a to ih je posebno obradovalo jer dječji odjel knjižnice uz brojne slikovnice obiluje i raznim igračkama u kojima su djeca mogla uživati.

Veliko hvala gospođi Lovorki i gospođi Danijeli na toplom dočeku i mogućnosti da djeca istraže svaki kutak čarobnog svijeta knjižnice. Spoznali smo da ona nije samo dom raznih knjiga i priča već mjesto susreta, druženja, igre te uživanja u pisanoj i živoj riječi. Suradnju s knjižnicom nastavljamo i dalje, a kako bi djeca što više uživala u čarobnim trenucima, predlažemo da odlazak u knjižnicu uvrstite i Vi u vašu obiteljsku aktivnost.


Pisale: Mladenka Horvat, odgojiteljica; Jasminka Krušelj, odgojiteljica, Martina Eršek, odgojiteljica; Irena Hopek, odgojiteljica; Tihana Mauhar; psihologinja.

Jelovnik