Radionica izrade cvjetnih aranžmana

Povodom dana Svih svetih, 31.10.2023. u našem vrtiću održana je radionica izrade cvjetnih aranžmana za odgojne skupine “Leptirići” i “Vrapčići” koju je organizirala naša odgojiteljica Jasminka Krušelj u suradnji s gđom. Vanjom Reinholz.

Ova radionica bila je jedno novo i lijepo iskustvo u kojem su se spojile dječja mašta i kreativnost.
Djeca su s nestrpljenjem i uzbuđenjem iščekivala početak same radionice, a hodnik vrtića postao je pravo cvjetno carstvo – stolovi su bili prepuni raznobojnog cvijeća, lišća te ostalog materijala potrebnog za rad.
Gđa. Vanja sa strpljenjem i veseljem uputila je djecu u sam proces izrade cvjetnih aranžmana te je svako dijete dobilo priliku stvoriti vlastiti aranžman.
Izbor cvjetova bio je raznolik – raznovrsne i raznobojne krizanteme, margarete, lišće lovor višnje, a svako dijete biralo je cvjetove po vlastitom izboru stvarajući jedinstveni aranžman. Gđa. Vanja poticala je djecu da iskažu svoju kreativnost, pomažući im savjetima i pokazujući im tehnike aranžiranja.

Na kraju radionice djeca su zajedničkim snagama i suradnjom izradila i dva cvjetna aranžmana u obliku križa – svaka skupina po jedan. Ovaj zajednički rad bio je prava slika harmonije i timskog rada, djeca su se međusobno poticala, dijeleći ideje i usklađujući svoje zamisli kako bi stvorila prekrasan zajednički aranžman. Njih ćemo položiti ispred centralnog križa na gradskom groblju.

Ova radionica potaknula je razvoj dječje mašte, razvijala kreativnost te ukazala na važnosti timskog rada.
Na kraju dana, svako je dijete ponosno nosilo svoj cvjetni uradak kući. Zajedničke aranžmane smo u četvrtak, na Dušni dan, odnijeli na Gradsko groblje Zlatar.

Hvala gđi. Martini Hleb na donaciji spužva za cvijeće i gđi. Ivani Posarić na donaciji papirnatih čašica potrebnih za izvođenje ove radionice. Još jednom veliko hvala gđi. Vanji na odazivu i trudu koji je uložila u radionicu. Uradci djece i njihovo oduševljenje govore sve!

Napisala: Mladenka Horvat, odgojiteljica

Jelovnik