Svjetski dan pčela

20. svibnja obilježava se Svjetski dan pčela pa je dan u našem vrtiću bio ispunjen raznim aktivnostima motiviranim ovim vrijednim kukcima. Što se sve radilo, pogledajte u nastavku.

Djeca iz mlađe jasličke skupine “Bubamare” učila su pjesmicu o pčelici te u likovnoj aktivnosti bojala tuljce žutom i crnom bojom i tako stvorila svoje pčele.

U starijoj jasličkoj skupini “Pčelicama” djeca su učila o tijelu pčele te su izrezane dijelove trebala spojiti u cjelinu, dok je mlađa vrtićka skupina “Zečići” proučavala i imenovala dijelove tijela pčele.

Djeca iz “Ribica” čitala su slikovnice o pčelama te razgovarala o tome zašto su nam pčele važne, kako proizvode med i sl. Također su bojala prikaz pčele i nabrajala dijelove njezina tijela i na kraju odigrala stolno-manipulativnu igru za razvoj predmatematičkih vještina i fine motorike ruke.

“Leptirići” su gledali slike pčela, imenovali dijelove tijela te razgovarali o važnosti pčela za okoliš i crtali pčele olovkom.

“Vrapčići” su proučavali dijelove tijela pčele, igrali društvenu igru s pravilima “Utrka do meda”, proučavali izgled saća te ga slikali po promatranju, a izradili su i košnicu od pedagoški neoblikovanog materijala.

Jelovnik